CASE STUDIES

Page 1 of 6   < 1 2 3 4 5 >
MR & MRS UPTON
22 January 2016

Mr & Mrs Upton are married with two young children. They live in a lovely village on the outskirts of Northamptonshire near the border of Warwickshire.
Mr Upton is a Director of a large very well known Insurance company based in Leamington Spa.
Mrs Upton is from Kenya, she is a house wife who has a very keen interest in interiors and has driven the extension and kitchen project.

The house is a modern thatched property but was built in around 2000 with plenty of character.

We were asked to create a large family kitchen with style and function including a large working Island.
The kitchen was to open up to the new extension family room. Mrs Upton had a vision when she came to us with her glossy interior magazines, an in frame, two tone and chrome handles. It was our job to interpret that vision into a kitchen that would function as well as look stunning.
Read More

HANCOCK KITCHEN
22 January 2016

South African born Shenae and her husband Matthew bought their new home in Northampton with ambitions to extending and modernising it to suit their young families changing lifestyles.
Matthew, who runs his own civil engineering firm and Shenae are both very design aware and had some firm ideas on how they wanted the finished project to look – clean, white and open plan being the main considerations for the public areas such as the kitchen, breakfast and family room.
Having seen a Schuller kitchen supplied by RFK being installed on a well known TV home improvement show they sought us out and immediately fell in love with the Schuller Next125 display that takes pride of place at the front of the RFK Rugby showroom.
Read More

MR & MRS LOWE
22 January 2016

After living in their property for a couple of years Mr & Mrs Lowe have concluded the separate kitchen, breakfast room, utility and summer room simply weren’t for themselves and their 2 teenage boys lifestyles.

As the Lowes are friends with a longstanding developer client of RFK’s, both Trevor and builder were asked to come up with a workable scheme.

Trevor, owner of RFK suggested knocking through from the breakfast room into the kitchen and fitting large patio doors overlooking the large garden thus allowing natural light to flood through from front to rear and visa versa whatever the time of day.

In the utility he also suggested knocking through into the summer room and blocking up a not needed door and window to create one large utility come boot room that is ideally suited to a pair of rugby playing teenagers coming in from school.

On consultation with the builder it was agreed this was all possible and that also a large feature ceiling box was the best solution to the issue of extraction.
Read More

MR & MRS HARRIS
20 January 2016

Daren & Helen Harris have 2 teenage children and live in a large village called Brixworth on the out skirts of Northamptonshire. Darren is a director of a building contractor services and consultancy firm. Helen works part time for her husband.

They purchased the property which was round the corner from their old house in order to build a large extension to give them their dream family home.

Darren & Helen came into the show room with their extension plan in November 2014.

They came into the show room with their extension plan in November 2014. They loved our curved display in the showroom which seats two, but wanted seating for six on an island, so we started with that as our design inspiration.

They wanted a Corian surface, J trim gloss door, Neff appliances, including a large hob and downdraft extractor and American fridge, plenty of storage and work surface, they also knew they wanted oak flooring.

Having such a large family room, they did not want the kitchen to be dwarfed by the space nor to be too spaced out that it did not function.
Read More

GLORIA & BRIAN OLIVER
10 July 2015

Gloria and Bryan decided on an extension to their home and increase the size of the kitchen as part of that. The larger space would be more reflective of the rest of the property and in balance with their home. The extension would offer great views of the countryside, and although it was not to be their principle dining space was important to include a seating area, increase storage, functionality and to be in keeping with the rest of the property. Read More